29 ian. 2013

Politica e o tarfa ordinara...

... mai ales la noi in tara. Traim intr-o Romanie intr-o perpetua tranzitie de aproape douazeci si cinci de ani. Suntem condusi de o sleahta de "polititcieni" care n-au nici in clin nici in maneca cu politica. Niste parveniti, unele jigodii de-a dreptul, care cauta doar propria lor propasire, uitand de juramantul cu mana pe Biblie, in care pomenesc de propasirea tarii. Ne zbatem sa tragem la liman o barca, care se pare ca ia mereu apa si nu reusim sa o mentinem pe linia de plutire. Parlamentarii, desi sunt alesii nostri (vorba vine!) isi urmaresc propriile lor interese. Ce-au facut prima oara, si-au aranjat imunitatea sporita, speriati de precedentul Nastase., care din cei doi ani (foarte putin incasati face doar 8 luni). Politicienii duc o lupta oarba pentru putere, intr-o tara saracita si furata, in care doctrinele politice sunt date peste cap de-a binele. Nu mai stii ce e partid de dreapta, ce e partid de stanga, e o harababura imensa.In plus avem de-a face cu oportunistii politici, pe care azi ii vezi intr-un partid, maine ii vezi in altul, injurandu-i si blamandu-i pe cei cu care inainte cu o zi dadea mana si impartasea aceleasi idei si idealuri.

Un ales, un comunist inrait, care isi doreste sa controleze nu numai justitia dar presedintia, un turnator a Securitate, o scursura de om, Dan Voiculescu, 


isi tot amana intr-un mod smecheresc procesul cu demisiile din Parlament, si stramutarea cazului sau de la o curte la alta. plus, de asta, fara nici un fundament incearca demiterea presedintelui, prin manipulare. E deja la al treilea referendum pe care il orchestreaza, si doua i-au esuat. Dar referendum-urile acelea esuate cine le plateste? S-au platit milioane de euro grei pentru tentative esuate,c cand banii aia puteau fi folositi in alta parte, unde e nevoie. ia sa plateasca el referendum-urile, si drag votez la cate vrea el. Pun cate doua trei stampile pe hartie sa inteleaga bine vreau eu sa spun. Constitutia prevede clar, ca presedintele nu poate fi demis decat pentru tradare sau in caz ca e bolnav si nu-si mai poate exercita functia. Individul asta, avid de putere, se vede ca e comunist d-ala nostalgic, se apre ca nu poate fi atins si doborat nicicum.


Sa ma iau putin si de domnul Ponta, o marioneta a domnului de mai sus. Cand domnul Boc, anunta masurile de austeritate, el a sarit ca fript si ameninta ca il va da jos pe el, ca el are un plan economic mai bun si mai viabil. Unii chiar au pus botul. 

 
















A venit intalnirea cu FMI din ianuarie, acest an, si el a anuntat ca masurile guvernului Boc se mentin, plus se vor mari taxele si impozitele, si se va introduce coplata in Sanatate. Ce plan mai bun? daca tu nu faci nimic sa scoti din rahat tara, te razboiesti cu presedintele in fiecare zi si intaresti masurile de austeritate luate de guvernul anterior, masuri pe care le blamai si ai instigat intr-atat populatia ca era sa cauzeze o revolta populara, in ianuarie trecut, pe gerul ala? Si colac peste pupaza, vrei alegeri prezidentiale anticipate? De ce? sa scufunzi de tot barca si sa ineci echipajul, o pardon, populatia. Acum esti pe val, si ti-e frica de faptul ca mentinerea masurilor de austeritate luate de adversarul tau politic, domnul Boc, iti va strica imaginii, si vei ajunge tu la anul, in noiembrie, cu USL-ul tau cu tot sa faci scorul PDL-ului.

Whooa! Si ce era sa uit! Cea mai tare declaratie politicca a saptamanii trecute, razboi intern dintre Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu. Asta chiar mi-a placut, sincer. Acest conflict, poate duce la stricarea USL. Cum, poate va intrebati? Simplu. Intelegerea la fondarea USL era ca domnul Ponta ia functia de prim-ministru, iar Crin Antonescu sa ia functia de presedinte. Toate bune si frumoase pana la un punct. Acceptarea lui Becali in sanul Partidului National Liberal.Tariceanu sare ca ars si cere, nu mai departe saptamana trecuta alegeri pentru desemnarea candidatului din PNL pentru functia de presendinta. 


 














Crin a intrat intr-un con de umbra de cand Tariceanu se pare ca il pune la respect si la colt, dandu-i peste unghii cu lectii de integritate si moral. Iaca asa am putea scapa de astia, care dusmani doctrinari fiind, PSD-partid de stanga si PNL-partid de dreapta, care momentan se "pupa" sa ajunga sa se "scuipe". Tariceanu nu pare sa fie pe placul lui Ponta, plus ca el nu face parte din intelegerea Ponta-Antonescu. Quod Eram Demonstrandum.

Si toate astea, cand voi, parlamentarii, o sleahta de 588 in loc de 300, cum a votat poporul la referendum, va lafaiti la salarii de cate 1000-1500 de euro, casa de protocol (pe care platiti chiri de toata rusinea - 20-30 de lei/ vila, cand un student plateste pe putin 150-200 pe ATENTIE!, apartament cu o camera in provincie), aveti beneficii, bani de benzina la discretie, masina de servici, laptop de servici, telefon de servici (si nu orice model, ci din alea de cele mai scumpe). Ia circulati voi cu Dacia, platiti-va benzina, telefoanele, chiria la adevarata valoare ( zeci de mii de euro pe luna) si puneti mana si faceti legi, munciti. Nu mai dormiti, nu mai absentati de la sedinte! Un om de rand daca lipseste o zi de la servici e atentionat de sef, ca la urmatoare abatere zboara, si voi lipsiti cu lunile din camerele parlamentului, fara sa spuneti nimic, si mai si luati miarul de euroi, pe putin.

Asa ca hai la munca, si mai reduceti-va si voi salariile, ca tot bugetari sunteti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu