10 apr. 2013

Incepe sau nu azi cel de-al III-lea razboi mondial, de data asta, nuclear?

Daca pentru a pune sfarsit celui de-al doilea razboi mondial a fost nevoie de bomba atomica, Little Boy la  Hiroshima in 6 august si Fat Man la Nagasaki pe 9 august 1945, pentru a putea invinge Japonia,


Norul ciuperca provocat de "Little Boy" la Hiroshima
Norul ciuperca provocat de "Fat Man" la Nagasaki














iata ca la 68 de ani distanta, arsenalul nuclear proliferat de tari precum Coreea de Nord, Iran, tind sa duca la inceputul unui al treilea razboi, dar de data aceasta, unul controlat din butoane si bombe nucleare. Se pare ca omenirea nu a tras invataminte din urmarile produse de cele doua bombe nucleare plasate pe teritoriul nipon de catre aviatia americana cu scopul de pune capat unui razboi lung si foarte istovitor.


Coreea de Nord, in ultima vreme isi arata tot mai puternic coltii de tara cu arsenal atomic, cu scopul de a ataca SUA, Coreea de Sud si eventual aliatii acesteia. Ultimul avertisment al guvernului de la Phenian a fost dat tuturor tarilor ce au misiuni diplomatice in Coreea de Nord, sa isi retraga personalul, pentru ca incepand cu 10 aprilie, adica de azi, ei nu mai raspund de siguranta personalului diplomatic. 

Ultmele zile, aduc o escaladare a tensiunilor. Coreea de Nord anunta cu un nou test atomic; China, aliata ei provoaca Japonia, patrunzand in apele teritoriale nipone, care ca si raspuns la avertismentul nordcoreean de test nuclear, aduce in mod preventiv rachetele Patriot la Tokyo si in sudul arhipealugului pentru a putea dobori in timp util orice racheta nord-coreeana. 

In contextul in care, China si Rusia se declara ferm impotriva unui nou test nuclear in peninsula coreeana, Coreea cam ramane singurica a lupta impotriva SUA. Dar sa nu uitam ca mai este o tara care nu se supune interdictiilor de proliferare a armelor nucleare, ostila SUA, si aceeea e Iran. Daca aceste doua state belicoase, Coreea de Nord si Iran, si poate si Pakistan, ca tara musulmana va sustine o eventuala alianta a Iranului cu Phenianul, impotriva imperialistilor de americani.


 







Daca aceasta alianta strategica impotriva SUA si a lumii occidntale va prinde contur, atunci poate China se poate razgandi oricand si se intoarce impotriva SUA, sustinand eforturile Phenianului. China isi doreste foarte mult acea insula din Marea Chinei, dar si hegemonia economica a lumii. Cum nici rusii nu preau stau bine in relatii cu americanii, suparati de scutul anti-racheta din Romania, si ei ar putea imbratisa cele eventual 3 tari rebele in lupta contra hegemonicei si puternicei SUA.


Cum va reusi in cele din urma SUA sa tina piept nebuniei din Asia. Aici va interveni ajutorul celorlate state din Europa care mai detin arsenal nuclear: Franta, Marea Britanie, India, Israel, Germania, Olanda Turcia si Italia.










Presedintele Rusiei, Vladimir Putin a atras atentia ca izbucnirea unui conflagratii mondiale, pe baza de lansare rachete, din Coreea de Nord, poate avea cu consecinte mult severe decat le-a avut accidentul de la Cernobil, care va aprea doar o joaca de copii.

Asadar sa asteptam sa vedem ce ne rezerva ziua de azi, cu privire la amenintarile venite din Asia de Sud-Vest si sa speram ca lucrurile se vor domoli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu