26 feb. 2014

Din nou despre politica...

Mediul politic in Romania este un loc un de te imbogatesti, cel mai rapid, si cel mai usor. S-a dovedit in ultimele luni, ca suntem condusi de niste analfabeti, unii dintre ei. Oamenii poltitici ar trebui sa fie alesi pe sprinceana. Ar trebui sa fie cateva criterii de eligibilitate pentru ca o persoana sa ajunga politician: sa aiba o facultate, cel putin, in domeniul economic, drept sau istorie si sa fie un om bogat. Bogatia sa poata fi dovedita pana la ultimul ban, prin documente, care sa ateste ca este un om cinstit.




Alegerile parlamentare ar trebui sa puna accent pe persoana pe care o alegi, nu pe o lista, sa fie vot uninominal. Cel care e ales sa stie sa vorbeasca limba romana corect, sa faca ce promite in campania electorala, iar aceasta sa fie facuta strict pe banii candidatului, ca pe vremea romanilor, prin evergetism. Pe langa ca primesc bani de la bugetul de stat pentru campanie, au si niste salarii si beneficii de te doare capul: cazare in Bucuresti in vila de protocol unde platesc un mizilic chirie. (Stiti cat costa o chirie, in provincie, la Targu Mures, in apartament de 2 camere pentru un student, si ala minimalist utilat? 200 de euro/ camera. Voi, cacatilor de politicieni, cat platiti la Bucuresti pentru o casa de protocol chiria pe luna?); masina sub fund, benzina la discretie, laptop (500 de euro pe putin),  telefon (ultimul model de Samsung/ ASUS/ IPHONE plus abonament), imprimanta, consumabile. Toate astea pentru aproape 600 de parlamentari, plus sa nu calculam pe membrii cabinetului parlamentar, ca ajung la 2500 de persoane, pe putin. 

Parlamentarii ar trebui remunerati dupa prezenta la sedinte, initiative de legi intr-o luna, luari de cuvant relevante pe dezbatere legislativa, pe voturi pe care le dau. Cei care ne conduc n-ar trebui sa aiba membrii de familie in organizitii/ asociatii controlate de parlament/ guvern. Vezi cazul Chitoiu cu sotia la ASF. Prezenta la sedinte sa fie oblgatorie. Ai lipsit odata, lasi 25 % din salar, la a dooua abatere intr-o luna lasi 50%, la a treia lasi mandatul. Singurul caz in care poti lipsi e sa fii cand esti bolnav cu febra in pat sau spitalizat. In rest fii acolo prezent. Eu daca as lucra si as lipsi odata de la lucru sau nu mi-as face treaba as fi i penalizat cu 30% din salar, iar la a doua abatere, zburat. Voi va faceti de cap. Cititi presa mondena, dormiti, sforaiti, mai un porn, ceva. 

Si voi nu sunteti in stare sa creati locuri de munca. Ponta se lauda la o vreme, ca impulsioneaza angajarea tinerilor. Minciuni! Eu, de exemplu, sunt un inca tanar, am facultate si doua mastere, unul in biblioteconomie si arhivistica, persoana cu handicap grad II si sunt somer de lux. Nu-mi pot gasi de lucru in domeniu, ca toate locurile de bibliotecar sunt in domeniul bugetar, sunt blocate. La universitate unde am lucrat nu poate anjgaja, desi sunt 5 locuri libere in biblioteca la personal. Si eu stau si somez. Si cat am lucrat am luat salar 1000 de lei pe luna. Cu banii aia trebuia sa traiesc, sa platesc facturi. Credeti ca se poate cu 2000 de lei pe luna (1000 eu, 1000 mama) trai in Romania, decent? Ia sa renunte parlamentarii la salariile lor de 5000 de euro pe luna si toate privilegile ce le au pentru o luna si sa traiasca cu 1000 de lei salar. Sa-i vad!

Guvernele Ponta in loc sa guverneze tara nu au alt interes decat rasturnarea lui Basescu. Guvenele lui Ponta de cinstiti e plin de corupti. Toti ar trebui sa treaca pe puscarie. Vreo 25 de ani. Suntem condusi de o ceata de oameni incompetenti care nu stiu sa faca nimic altceva decat sa dea vina pe Basescu. Da` cu turnatorul ala din propria ograda ce aveti de gand sa faceti, domnule Ponta? Cu plagiatul dumneavoastra cu ramane? Stiti care e pedeapsa pentru plagiat? Amenda si inchisoare. E furt intelectual, domnule Ponta! Daci locul dumneavoastra nu ar trebui sa fie ca prim-ministru, ci sef de celula, penru vreo 10-15 ani. 

Avem in parlament tot felul de lichele, care nu fac altceva toata ziua decat sa-si urmareasca propriul interes si inavutire, uitand ca la inceput de mandat au jurat sa duca tara si neamul spre propasire. Isi voteaza legi cu dedicatie, isi numesc oameni in functii importante, care iau prime de 44.000 de euro. Ce dracu` o facut ala de la ASF pentru tara asta, sa merite 44.000 prima de sarbatori si salr de 25.000 de euro pe luna? 

Profesorii sunt batjocoriti cu salarii de mizerie, medicilor rezidenti le-au scos ochii cu o bursa lunara de 160 de euro, pe care nici macar nu le-au dat-o, olimpicii cu medalii de aur la fizica, matematica, chimie nu-si primesc bursele, si daca le primesc sunt burse de toata rusinea. Sportul l-au ingenuncheat total. Avem cativa care incearca sa lupte cu sistemul, dar e foarte greu.  Ei sunt cei carora  trebuie sa le rasplatiti eforturile cotidiene. 

Avem un exemplu in Ucraina. Doamna Timoshenko prin discursul ei si prin vointa ei da clasa intregii clase politice din Romania, care timp de 25 de ani nu a incetat sa fure tara asta frumoasa, sa ne minta si sa ne falimenteze. De ce in Romania nu se poate face ceva, sa ii indepartam pe mosorogii hoti si comunisti, si sa promovam tinerii in politica, sa curatam tara de gunoiul politic, de pleava, de plagiatori. Nu suntem in stare sa contruim autostrazi sa atragem turisti. Treziti-va guvernantilor! 

USL s-a rupt. A fost coabitare monstruoasa intre neocomunisti si liberali. Saracul Bratianu cred ca s-a invartit in mormant si n-a avut pace pana nu s-a rupt USL-ul. PSD acum cauta din nou ajutor la UDMR, si iar vin astia cu ideile lor de separare etnica, a statului, a universitatilor (vezi UMF Targu Mures) ca santaj politic. 

PNL daca e destept acum, ar putea incerca unificarea tuturor partidelor de dreapta in jurul unui nucleu, si sa invinga la prezidentiale si la parlamentare PSD definitiv. 

La final, cu dedicatie, pentru toata cloaca politica din Romania, analfabetii, profitorii, lichelele care ne guverneaza: 


Un comentariu:

  1. Crede-mă, sunt la fel de revoltată precum ești și tu. Măcar de s-ar implementa un sfert din ideile pe care le-ai expus aici...

    De asemenea, lucrez și eu pe un site asemănător, www.zevzecipeveci.com. Mă gândeam că vrei să facem un schimb de bannere sau link-uri, dacă tot avem o temă comună. :)

    RăspundețiȘtergere