11 sept. 2014

Masurile guvernului Ponta, in materie de Educatie, pur ELECTORALE

Guvernul Ponta, format din vezi Doamne, cei mai corecti si competenti oameni, alesi pe spranceana de premier se pare ca si-o da serios cu stangul in dreptul. Ultima boacana pe care a facut-o acest "distins domn" care cica e premier, pe langa ca a plagiat, si n-ar trebui sa fie unde e, mai trage si invatamantul universitar in jos dupa el. Ce si-a imaginat el: hai sa le dam posibilitatea looserilor, care nu-si iau examenul de bacalaureat sa se inscrie la facultate, fara bac. Ce e bac-ul? Doar o foaie de hartie, nervi intinsi la maxim in fiecare an ca generatia respectiva 67% il pica. Am o intrebare, pentru el: El cum a intrat la facultate, fara bac? La master, fara diploma de licenta? La doctorat, fara diploma de master? Ca stim cu totii cu l-a absolvit doctoratul: Magna Cum Laudae in Copy/Paste. 

Si atunci a venit cu o idee, cel mai okos si mai cinstit dintre premierii Romaniei. Hai sa modificam legea educatiei nationale. Si au bagat acolo, mai multe prevederi, care dauneaza imaginii si prestigiului invatamantului de la noi din tara. Una dintre gaselnite a fost eliminarea obligativitatii de a avea examenul de bacalaureat luat la inscrierea la facultate. O miscare foarte proasta, as spune. De ce, va intrebati: 
  1. in momentul in care va iesi de pe bancile universitatilor prima generatie care intra fara bac, invatamantul superior romanesc face un salt inapoi in istorie de 175 de ani. De cand exista invatamant superior in Romania, imediat dupa Unirea Principatelor la 1859, admiterea la academie sau la universitate se facea pe baza examenului de maturitate luat, azi bacalaureat. 
  2. diplomele celor care pana acum au invatat din rasputeri si au tras, vor ajunge fara valoare, pentru ca vor fi echivalente cu ale celor care au fentat sistemul gratiei masurii Ponta. Sa nu ne miram apoi, ca vom fi exclusi din Tratatul de la Bologna, care face posibila recunoasterea diplomelor universitare romanesti oriunde in Europa.
Se vede cat de destept e acest premier-hot intelectual, pentru ca asa e denumit plagiatul, furt intelectual. Bubuie nu alta! De prostie, de incompetenta. El a luat aceste masuri, pentru ca cei care ies de bancile invatamantului preuniversitar, din licee sa se poate duce linistiti la facultate, si sa isi asigure un capital electoral. Va spune in campanie: "Cine va permis sa va inscrieti la ce facultate doriti, fara examen de admitere si fara examen de bacalaureat luat?" "Eu! Alegeti-ma pe mine si va va merge bine!"Atunci scoala superioara romaneasca nu va mai fi in stare sa creeze elite, asa cum ar trebui, ci doar cretini, tampiti si sa mareasca mai tare rata de analfabetism din Romania, care din pacate, e printre primele din Europa. Deci ne vom cretiniza si ne vom recomuniza. Vom ajunge inapoi, dupa 25 de ani, inainte de 1989, poate chiar mai rau. 

Elitele sunt cele cale ar trebui sa conduca destinele unei tari, nu niste cretini, niste hoti, de tot felul, asa cum se dau mari ca sunt guvernul de cinstiti al lui Ponta. Alegerea pozei din articol e simbolica. Ne intoarcem intr-un regim rosu daca nu deschidem bine ochii, si tot noi vom avea de suferit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu