7 mar. 2015

Puscaria, spaima parlamentarilor

Sistemul penitenciar din Romania devine spaima parlamentarilor corupti, cei care dupa ce traiesc o viata in huzur, in libertate, influnetand in stanga si in dreapta, luand mita cu ambele maini, doldora de euro, ajung sa se loveasca de DNA (Directia Nationala Anticoruptie) si acolo incep spaimele.

Dupa ce parlamentarul nostru s-a imbuibat serios, bineinteles ca atunci cand da nas in nas cu organele de justitie, incepe sa se panicheze, sa se sperie. Incepe sa aibe probleme serioase de sanatatate, de care nici macar nu banuia. Tensiune, diabet indus de stress, si orice boala, numai sa scape de sub vizorul organelor de ancheta. Toti o dau cu aceeasi placa zgariata "DOSAR POLITIC". Ce sa mai vorbim atunci de Iuliu Maniu, episcopii martiri: Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Alexandru Rusu şi al cardinalului Iuliu Hossu, cazul episcopilor clandestini, Alexandru Todea, Ioan Ploscaru, a miilor de enoriasi greco-catolici inchisi pentru credinta lor, in vremuri de comunism ateu, femeile care au infruntat inchisorile: dna Elisabeta Rizea, sau toate doamnele din cazul Arnautoiu, inchise, batute si maltrate, si toate celelalte cazri care te inspaimanta, doar cand le citesti sau le auzi povestea. 

Vremea dosarelor politice s-a terminat in decembrie 1989, au mai fost foarte putini condamnati pe nedrept, unul dintre ei fiind Aurel Tundrea, care a trecut la cele vesnice, reusind abia pe finalul vietii sa-si dovedeasca nevinovatia in fata acuzelor de omor aduse lui, dar tot n-a fost liber, eliberat, din cate stiu. In rest, cam subtire e randul celor condamnati pe nedrept.

Au trecut 25 de ani de la asa-zisa Revolutie, eu o consider Revolutie, terminata Lovitura de Stat. Am mai mentionat nu o data, ce inseamna Revolutie (revolta populara) si ce inseamna Lovitura de Stat. Nu am de gand sa ma repet la nesfarsit. Cautati cartea "Istoria terorismului din antichitate la Al-Qaeda", in format pdf in limba engleza prin google search, si veti gasi definitiile de care aveti nevoie. Sa nu ma abat de la subiect, ca imi uit ideile, si chiar nu vreau.

Parlamentarii sunt alesii poporului, care se presupune ca ar trebui sa mearga in Parlament sa voteze legi care sa duca la propasirea neamului, asa cum jura cu mana pe Biblie la investitura. Dar ei, odata ajunsi acolo, la un salar de 3000-4000 de euro, cu beneficii imense, casa/camera de hotel unde sa stea, masina sub fund, telefon, laptop, imprimanta, combustibil si tot ce iti poti imagina si ce nu, ei uita de cei ce i-au trimis, fac jocul murdar al unui grup meschin din partidul lor, ajungand sa fie un grup de crima organizata cu interese mai inalte decat interesele statului. Asta cred ca ar intra deja la tradare nationala, subminarea economiei nationale, iar cei care s-ar gasi vinovati de aceste acuze ar trebui sa infunde puscaria cel putin 25 de ani, fara posibilitate de elibeare conditionata, si confiscarea averii obtinute ilegal.

De ce nu poate ANAF sa ia la purecheat averea intregului Parlament. Fiecare parlamentar sa dea cu subsemnatul de unde are milioanele de euro. Tot ce poti dovedi cu hartii, chitante ca ai facut cinstit, sa-ti ramana, tot ce ai furat, pana la ultimul ban, furat, primit mita, sa fie confiscat si intors in visteria statului. Din banii aia confiscati, sa se dea salarii doctorilor, sa nu mai mearga afara, sa se plateasca profesorii, sa se amenajeze scolile, sa se investeasca in cercetare.

Nu mai departe de acum o saptamana-doua se plangea doamna Udrea de conditiile din penitenciar. Ce sa zica cei inchisi pe nedrept in regimul comunist, femei, barbati, copiii, batuti, maltratati, unii decedati in conditii mizere si de teroare de puscarie? Pai de la viata de huzur pana la penitenciar e cale lunga. Zilele trecute, doamna Ridzi se plangea de aceleasi conditii de incarcerare. Trebuia sa te gandesti de doua ori, de o mie de ori, inainte sa iei mita 1 leut, ca vei ajunge acolo, si va fi naspa de curul tau. Acum stai si suporta consecintele.

Ce nu inteleg eu din tot sistemul asta juridic, e de ce condamnatii de lux, vezi Lotul conducatorilor de cluburi, Voiculescu, Nastase, cat a fost la parnaie, Udrea, Ridzi, au conditii mai ceva de cum au unii acasa si se plang: au mancare gratis, acasa trebuie s-o cumpere; au internet/tv gratis, afara, in libertate trebuie platit. Eu de exemplu platesc lunar la RCS-RDS o suma de aproximativ 120 de lunar, pentru telefonie, internet, televiziune, pe niste canale care nici macar nu ma incanta: am Antenele, cacat, mizerie, cocalarism; am Pro Tv, filme proaste ce se repeta din 3 in 3 luni; una dintre singurele televiziuni ce ma incanta e TVR. Are emisiuni faine, gen Memorialul Durerii, Jurnal de Front, pacat ca nu se mai face Reflectii Rutiere. Bagati-o inapoi in grila de programe. Asta asa ca o paranteza.

Plus, condamantii de lux, in fiecare zi, au timp sa scrie pe bloguri, sa acuze. Ia ia-l pe el condamnat la parnaie, fie ca e el, Voiculescu, Becali, Dan Diaconescu, cazut ieri in 5 ani si sase luni, confisca-i averea obtinuta pe nedrept din abuzuri, santaje, mita, de orice fel, si trimite-l la munca sa acopere prejudiciul creat statului, la lopata, la sapat santuri pentru autostrada, ca tot n-avem deloc, si platim scump/ km, sapat santuri pentru fundatie de bloc, zi lumina, de cum se mijeste prima raza de soare, pana cand apune soarele, si da-i termen de gandire si reflectare, la ce a facut in libertate, cand da la lopata/ cazma, sa nu aiba timp sa scrie carti sa iasa mai repede. Ce cacat de buna purtare mai e si asta?

Nazistii au scris la Auschwitz: ARBEIT MACHT FREI! Munca te face liber. Majoritatea celor care au fost persecutati de nazisti sub acest slogan, nu au ajuns sa se vada liberi. Ia da-ti-le de lucru, imbuibatilor astora de viata buna, politicieni corupti condamnati la parnaie, 3, 5, 10 ani cat au de ispasit de muncit la greu sa nu poata duce.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu