27 mar. 2016

Efectele hotiei institutionalizate si ale coruptiei

Revolutia romana cu puternic iz de lovitura de stat, dictata si dirijata de Moscova, a nascut monstrii democratiei si parlamentarii de pe malurile Dambovitei. In ziua de azi, toata lumea blameaza comunismul, exista si acea condamnare publica, pe fata a comunismului, insa oamenii care ne conduc azi au fost educati si formati de sistemul comunist, marsav, care se ghida pe regula "lasa ma, ca merge si asa." Nu s-a realizat acea lustratie, ceruta de Proclamatia de la Timisoara, in puctul 8. 


Proclamatia de la Timisoara


Aplicarea acelui punct in decembrie 1989, il punea pe tov.  Iliescu in imposibilitatea de a candida/ a fi ales intr-o functie de conducere, pe o perioada de cel putin 12 ani. Dar el, profitand de abrambureala, nebunia de atunci si sprijinul URSS, a preluat ciolanul, nu putea sa renunte asa usor la visul lui. 


Ion Iliescu 

Una dintre metehnele regimului comunism a fost bine-cunoscutul "PCR" (Pile, Cunostinte, Relatii) sau cumetria, nepotismul. Fiecare sef cauta sa-si bage in subordinea sa sotia, (care de obicei, in acele vremuri nu prea avea cunostinte cu ce se mananca meseria pe care trebuia sa o faca), sora, fratele, cumnatul, nepotul. Acest sistem s-a perpetuat si dupa 1989, la o scara mult mai larga. 

Nu zic ca in timpul regimului comunist nu se fura. Se fura. Dar mai ramanea, nu se fura chiar tot, ca prea batea la ochi, iar cel vinovat se temea de amenintarea infundarii temnitelor, pe durata nedeterminata. 

Minciuna si hotia s-a perpetuat si dupa 1990. Conducatorii de pe vremea regimului comunist, situati atunci in esalonul II, i-au dat o rapida intoxicatie letala cu plumbi "tovarasului mult iubit", pentru ca el sa nu poata deschide gura si ciripi informatiile ce le detinea la acea ora despre alde fostii tovarasii Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Atanasie Stanculescu, Gelu Brucan si toata sleahta lor. Cine stie cand vom afla adevarul despre ei, sau daca il vom afla vreodata.

Gelu Voican - Voiculescu 
Silviu Brucan
Dupa 1989, s-au infipt in ciolanul puterii toti neavenitii, toti analfabetii vremii respective. Este binecunoscut faptul ca marea majoritate a parlamentarilor si functionarilor publici de azi, erau inainte de anii 90, strungari, mecanici de locomotiva, lacatus mecanic sau alte meserii modeste, fara sa fi avut studii superioare de stiinte politice. De la aceste meserii modeste la acea de elita a unei tari, e o mare prapastie, de care oportunistii politicieni damboviteni au profitat. Avantul revolutiei le-a intrezarit schimbarea si posibilitatea de a se imbogati, repede si fara sa faca nimic. In plus, isi mai dau si imunitate in fata legii, astfel incat orice faradelege ar face, sa nu poata sa ii aduca in fata legii. 

Si astfel, iata ca am ajuns sa fim condusi de oameni condusi de propriile lor interese, desi ei cand sunt investiti in functie depun un juramant cu mana pe Biblie, sa respecte Constitutia si sa puna interesele statului si bunastarea poporului pe primul plan. Nerealizarea acestui prim deziderat al mandatului in care sunt investiti prin votul poporului, si anume acela ca interesul poporului sa fie inaintea celui personal, ar trebui inclus in acuzatia de tradare a intereselor nationale. 

Si iaca asa apar marile cazuri de coruptie, imbogatitii peste noapte, din spagi si comisioane obscure, care au zeci si sute de mii sau chiar milioane de euro in doar 26 de ani de la Revolutie, sau de ce nu, 4 ani de mandat.

Coruptia ucide! Da, exact, coruptia intr-adevar ucide!Va dau doar un exemplu de caz: Colectiv. Patronii au dat spaga celor de la ISU, sa puna stampila pe avize, si totul parea sa fie bine. Gresit! Cei de la ISU trebuiau si trebuie  sa verifice orice locatie, care vrea sa devina local public, personal, si nu o persoana, o echipa de 5 persoane: un pompier, un politist, un doctor, un inginer specialist in constructii civile, un arhitect. Sa purece locatia, pe toate partile, si sa fi dat sfaturi in ceea ce priveste organizarea de evenimente. In spatiu inchis, nu pui efecte pirotechnice, nu se fumeaza, fara foc deschis (bauturi flambate). Daca autoritatile, de la politie la ISU, la SMURD, ar fi dat aviz pozitiv, dupa o cercetare amanuntita, nu se intampla tragedia de la Colectiv. Doresc sa exprim sincere condoleante tuturor celor ce au pierdut pe cineva drag in aceasta tragedie.

Datorita coruptiei parlamentarilor nostri care continua sa fura, Romania este la fundul sacului. Nu sunt salarii decente in Romania. Tinerii pleaca, pentru ca isi dau seama ca aici nu isi pot castiga traiul decent. Cine sa mai plateasca la fondul de pensii? De pensii, nu mai vorbesc. Parlamentarii au avut grija sa devalizeze intreg fondul de pensii. Faptul ca ei isi acorda pensii speciale, secatuieste anual bugetul de stat. In momentul cand spagile depasesc orice imaginatie: 300.000.000 de Euro (cazul Hrebenciuc), 9.000.000 de Euro in cazul Cocos, in cazul Microsoft, asta arata clar unde sunt banii nostri de salarii, pensii, investitii in sanatate, educatie, cercetare, cultura, dotarea armatei. Astea sunt doar doua cazuri. Pagubele pe care statul le are depasesc miliarde de euro.

Sentinta in  cazul Microsoft m-a dezamagit, mi-a lasat un gust amar: cum sa ii ceri 3.000.000 de euro, sa confisti de la un hot, infractor, cand stii clar ca persoana respectiva a primit spaga 9.000.000, de trei ori mai mult? Ii dai doai doi-trei ani de parnaie si il lasi cu 6.000.000 de euro? Iese intr-un an si iti rade in fata dupa aceea. Cocos ar fi trebuit sa primeasca o pedeapsa de 15 ani de parnaie, sa nu iasa mai repede de 12 ani,  la care sa se fi adaugat  confiscarea  celor 9.000.000 de euro, plus sa mai plateasca daune de cel putin 5.000.000-6.000.000. Asta mai ziceam si eu o sentinta buna, echitabila. Cu aceeasi moneda ar fi trebuit tratati toti prietenii de caz ai lui Cocos.

Ar fi trebuit votata o lege anti-coruptie, in 1990, prin care fiecare functionar public, parlamentar, sa fie controlat la sange, inainte de a-si depune candidatura. Fiecare banut, obiect de arta, masina, casa, ce nu poate fi dovedit din salariul ce l-a avut pana in acel moment, sa fie confiscat, fara drept de apel apartinatorului, plus daune de doua trei ori valoarea. Cel corupt sa fie inchis, in inchisoare pentru delapidare de fonduri, coruptie, pana se recupereaza tot prejudiciul. In inchisoare, sa nu beneficieze de tratament preferential, ci din contra, sa fie pusi la cele mai grele munci. Pedepsele pentru coruptie ar trebui sa fie exemplare, de la 20 de ani in sus, fara posibilitate de iesirma repede de 15 ani, indiferent cat ai munci in puscarie.

Daca cei care ar trebui sa dea sentinte, unii judecatori (vezi d-na judecator care trebuia sa dea sentinta in cazul Borcea, in cazul Transferurilor, si care s-a dovedit a fi amanta lui), sau unii procurori, cei care ar trebui sa ii acuze pe marii infractori, sunt corupti, atunci degeaba mai primesc acele sporuri la salar, care se presupune ca ar trebui sa ii faca incoruptibili. Magistratii corupti ar trebui, la prima suspiciune sa isi piarda postul si pensia si inchisi in celule, alaturi de cei ce ii mituiesc.

AICI SUNT BANII NOSTRI! IN SPAGILE PRIMITE/ DATE DE PARLAMENTARI SAU DE INFRACTORI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu