16 dec. 2016

Ceva nu-i in regula cu tara asta!

Mai romani, ceva e in neregula cu tara asta! Si e grav, pentru ca e periculos, si o luam pe ulei. Adineauri am citi un articol, foarte bun, acesta, care m-a inspirat sa scriu si eu acest post. Va fi un articol dur, in care voi ataca, voi musca. 

Nu mai departe de 5 zile am votat, din nou pentru a ne alege reprezentantii in Parlament, cei care ar trebui, conform fisei postului lor, sa fie fara cazier (eu ca bibliotecar am aceasta mentiune in fisa postului, atunci ditamai politicianul, nu ar trebui sa o aiba? - am sa revin la aceasta idee) daca vrea sa candideze, sa ne conduca in numele nostru, sa faca legi care sa duca la bunastarea poporulu roman. Desi prin 2009, am votat  la referendum, care referendum a fost validat de catre Curtea Constitutionala, reducerea lor la 300 si parlament unicameral, numarul lor de atunci pana in ziua de azi a crescut, in loc sa scada la jumatate. Domnilor judecatori de la Curtea Constitutionala, de ce nu impuneti parlamentarilor sa tina de cont si sa ia act de vointa poporului? Sa va zic eu de ce? Sunteti manjiti politic, sunteti santajabili si va e frica sa ridicati vocea si sa va faceti auziti. Cum ramane cu justitia, care trebuie sa fie independenta, fara amestecul politicului in ea? Huh?



S-o luam cu pasi marunti, unul cate unul, sa depanam firul in 25 si sa va aduc acuzele. Revin la mentiunea din paragraful anterior, referitor la cazier. Nu sunt eu absolvent de drept, dar legi am citit cateva la viata mea, si alea le stiu si le vizez noaptea. Doamne fereste de infractori sa fii absolvit eu dreptul, ca nu ar fi avut viata usoara cu mine. Dar sa nu deraiem de la subiect. La orice concurs pe post in tara asta, mai ales in sectorul bugetar, sau daca ai gestiune, se cere cazier judiciar. Hartia aia care se ia de la politie, si spune daca ai fost sau nu condamnat. In functie de ce scrie pe acea hartie, exista conform legii gestionarului, legea 22/1969 (da, cititi bine) actualizata in 2016, cateva mentiuni in lege si anexa acestei legi (art. 4 (1), lit. a), b), c); (2), (3); Cap. 4 - Raspunderi - art. 23, 25, 26, 27, 28). La finalul legii exista doua liste cu infractiuni ce nu sunt compatibile cu meseria de gestionar. Va intrebati poate de ce tot pedalez pe legea gestionarului. Ia sa analizam noi putin situatia. Pe langa faptul ca, parlamentarii/ministrii sunt inalti demnitari ai statului, ei sunt in acelasi timp functionari publici (BUGETARI PLATITI DIN TAXELE SI IMPOZITELE CE LE PLATIM NOI, PROSTIMEA) si gestionari, Ei gestioneaza situatiile (un exemplu: ministrul de finante cu echipa sa de la Finante face bugetul pe anul urmator, corect? cine il avizeaza? parlamentarii din comisia de finante, deci ei). De ce nu se tine cont si de aceasta lege, cand se propune eligibilitatea vreunui parlamentar? Si apoi mai e si legea Functionarului Public. De incalcarea acelei legi nu mai vorbesc.

Dedicatie pentru clasa politica din Romania



Articolul mentionat in primul paragraf, vorbeste de hotia institutionalizata si de hotii care si-au bagat mana pana dincolo de cot, spre umar in borcanul cu miere (sacul cu milioane, zeci de milioane/miliarde de euro) si scapa cu pedepse cu suspendare si cu prejudiciul neatins. Sa facem un roleplay: eu as fi un sarman, fara casa, flamand. Fur o gaina, sa am ce manca, azi. Pentru gaina aia furata, nu bani, o gaina, primesc 4 ani de inchisoare cu executare. Sau cazul Dragnea. El a facut frauda electorala, sute, poate mii de voturi. Primeste sentinta cu suspendare. Daca oricare om de rand ar fi votat de doua ori, de capul lui, duminica, l-ar fi bagat la parnaie pentru frauda electorala, vreo 2 ani cu executare. Unde-i dreptatea? Unde-i corectitudinea? Nu toti cetatenii sunt egali in fata legii?

Anul trecut, la sfarsitul lunii octombrie, o mare tragedie s-a abatut asupra Romaniei, Incendiul din Colectiv. Au murit pe 60 de tineri, nici un ministru nu a platit cu parnaia. Coruptii continua sa ne conduca, sa fie alesi, desi nu ar fi avut voie sa fie pusi pe lista de eligibilitate. Cu greu, primul ministru de la acea vreme, cel care avea scaunul de neatins, domnul Ponta (primul hot al tarii - plagiator - plagiat = furt intelectual, uz de fals; uzul de fals necompatibil cu functia de gestonar) s-a indurat intr-un final sa demisioneze, la nemultumirea strazii, care prin proteste a cerut demisia lui. Fratilor, abia a trecut un an si o luna, si voi votati tot ciuma rosie? Mincinosii, hotii. Cei care de 27 de ani ne mint in fata zambind. Sincer nu prea am urmarit campania electorala anul asta. Dar, prin posta am primit un pliant, pacat ca nu i-am facut poza. Dragnea, cel condamnat penal si ai sai, promite taierea si reducerea in total a peste 100 de taxe si impozite. Recunosc, unele impozite din lista sunt ridicole si nici nu trebuiau votate, da` no! Am o intrebare catre domnul Dragnea: Domnule Dragnea, un stat din ce traieste? Voi, demnitarii statului/ functionari publici de unde sunteti platiti? De unde isi ia banii? Nu din taxe si impozite? Atunci de ce cacat taiati impozite? Vreti sa duceti tara direct pe fundul prapastiei. Aduceti-va aminte cu reducerea TVA-ului cum a fost. Preturile au fost umflate exact inainte de reducerea TVA, pentru ca preturile sa ramana aceleasi dupa reducerea TVA, ba paradoxal, unele alimente au fost putin mai scumpe. Asa vor face si acum, aceeasi misculatie, ca romanii sunt prosti, nu-si dau seama. 

Am fost furati la facturile de gaz si electricitate 27 de ani, pentru ca cei ce lucreaza in domeniu sa aiba o viata de huzur. Pe ei de ce nu ii ia putin la cercetat organele abilitate? Avem gaz metan in Podisul Transilvaniei, judetele Mures si Sibiu, si noi folosim gaz cumparat de la rusi la de 3 ori pretul. Avem atatea rauri, in tara asta si  noi platim facturi la electricitate de ne usca. De ce nu se fac hidrocentrale, iar cele care exista sa fie puse in functiune? Cu industria miniera ce ati facut? Ati "bagat-o in mormant". Ce pazeste ministrul Industriei? Doarme in papuci? RUSINE!

Ne plangem ca suntem saraci, salariile sunt mici. Atata timp cat nu le dam un sut in fund si nu ii condamnam la parnaie, pe ani grei, de la 25 de ani cu executare plus recuperarea prejudiciului pana la 250% de la cei ce au furat si delapidat averea statului, cei ce au pus pe butuci industria, au taiat la fier vechi fabrici si uzine, pana ii votam mereu pe aceeasi in functii tot la 4 ani, sa nu ne plangem. Ne meritam soarta! Inseamna ca ne place sa fim batjocoriti, mintiti, furati, ne complacem in situatia de acum, ce are leitmotivul "Lasa ma ca merge si asa!" Toti cei care fura, sunt corupti, cat timp sunt in functie se dau mari si tari, trag pielea de pe ceilalti, duc o viata de huzur. Cand ajunge sa fie suspectat de cea mai mica problema de abuz/ incalcare a legii, e grav bolnav. Pana ai furat, n-ai fost bolnav? Din cauza stress-ului intra in soc, si gata boala.

Una dintre dedicatiile mele pentru clasa politica din Romania! 



Din pacate nu mai merge asa, ceva trebuie schimbat. Si cum pestele de la cap se impute, la aceste alegeri trebuia schimbata clasa politica. Dar n-ai cu cine. A iesit tot PSD-ul. Si ce scor a facut. Bine zice acel dicton vechi: "Politica e o curva!"  Acum era momentul schimbarii clasei politice din Romania. Am ratat din nou momentul. Aveam doua variante: vot alb (fara nici o stampila pe el) sau nul (cu cate 3 stampile - luati de-aici ca-i cu lipici, ca n-o sa ai servici). Dar societatea romaneasca se vede ca a fst impregnata de 50 de ani de comunisti, tot cu aia rosii se da in barca, desi ii scuopa si ii injura. 

La asa numita Revolutie am fost mintiti, manipulati. Pai Iliescu, daca se respecta punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, si cei din anturajul sau nu aveau voie sa acceada la conducerea tarii. Din toata Revolutia Romana de acum 27 de ani, cu regret o spun, doar evenimentele de la Timisoara au caracterul de revolutie/ revolta populara. Restul e o marsava lovitura de stat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu