13 nov. 2014

NIHIL SINE DEO

Eu nu obisnuiesc sa amestec lucrurile, in cazul de fata religia cu politica, dar veti vedea, la sfarsitul postarii unde vreau sa bat. Pana atunci, cred ca stiti, ca fiecare Casa regala are un blazon, iar blazonul are are un motto semnificativ. Ei bine, NIHIL SINE DEO, adica NIMIC FARA DUMNEZEU, este motto-ul Casei Regale de Romania, care de foarte curand, am inteles ca s-a desprins de Casa de Hohenzollern-Siegmaringen, din care se trageau primii doi monarhi ai Romaniei, Carol I si Ferdinand. 

Stema Regatului RomanieiSe stie, ca perioada monarhica a fost pentru Romania, din 1866 pana in 1947 perioada in care Romania a fost modernizata si unificata ca stat national. Monarhia este o institutie care aduce prestigiu, o anumita eticheta, Comunismul, adus din rasarit, de marele tatuc rus, cu forta tancurilor a fost pentru mai bine de 50 de ani de rau augur pentru Romania. In aceasta perioada rosie, elita politica si ecleziastica,  oameni respectati si a caror parere era ascultata a fost trecuta la index, iar ei, cei care si-au sacrificat totul pentru tara au fost facuti ca paria, persona non-grata, indezirabili, dati uitarii, urati, si in cele din urma exterminati. 

Asa-zisa Revolutie din 1989, cu iz puternic de lovitura de stat, a dosit sa puna capat "liniei dinastice" a Partidului Comunist Roman, dar multi nu realizeaza faptul ca FSN - PDSR - PSD, cu elita ei, Iliescu - Nastase - Geoana, si acum Ponta continua linia rosie, comunista si malefica pentru tara. Si mai are tupeu, Ponta, la dezbaterea pentru fotoliul de la Cotroceni sa pomeneasca numele Cardinalului Iuliu Hossu 

Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, cardinal in pectore


si faptele marete pe care acest episcop, greco-catolic, huiduit de comunisti, de stramosii lui, comunisti rosii, inchis, chinuit, torturat, batut si ucis. Eu l-as fi batut una pe Ponta, in direct, i-as fi tras un pumn in moaca lui de "Mickey Mouse" si i-as fi interzis sa il pomeneasca pe acest om cucernic, care a fost Iuliu Hossu. 

Romania dupa 1989, a fost mereu condusa prost si gresit, desi oamenii isi doreau sa o duca mai bine si aveau intentii bune. Dar cum spunea, un profesor de-al meu din liceu "Drumul spre iad e pavat cu bune intentii." Conducatorii romani, asa-zisi democratici, dar rosii la suflet si in gandire, desi au juramant in care ar trebui sa puna mai presus de orice, interesul statului, pun interesul propriu si personal, in jefuiri, hotii, minciuni. Daca chiar ar fi bine intentionati si interesati ca romanii sa o duca mai bine, l-ar intreba constant ce ar dori, in plebiscite si referendumuri. Unul dintre acestea ar trebui instituit pe tema reinstaurarii monarhiei in Romania. 

Regimul rosu, comunist, dintre 1947-1989, a avut grija sa denigreze si improaste cu noroi, atat membrii casei regale ca si realizarile acesteia. Totusi ar trebui realizata o campanie onesta, in care sa se spuna concret ce inseamna monarhia, ce face monarhul in cadrul sistemului monarhiei constitutionale. Avem un monarh, pe Mihai, care a fost fortat sa abdice, dar prea batran pentru a conduce destinele unui stat in calitate de monarh, insa avem in Casa Regala o noua generatie, Altetele Sale Radu si Nicolae al Romaniei: Alteta Sa Printul Nicolae de Romania 
Ar trebui sa citim mai multe carti de istorie despre educatia pe care o primeste un print. De exemplu, Alexandru, Marele Duce al Rusia exemplifica in cartea sa "Once a Grand Duke" aparuta la Paris in 1932, educatia pe care o primea el ca print in Rusia tarista. El explica, dand unele exemple despre rigiditatea sistemului de invatamant primit prin tutori particulari de catre printi: eticheta stricta, invatarea limbilor straine si nu numai, sau chiar dineurile cu membrii curtii. Un print stie ce trebuie sa faca si cand, fiind invatat de mic sa reactioneze chiar in cazuri neprevazute. 

Avem un premier, care ne duce cu mai mult de 150 de ani inapoi cu invatamantul, si acum vrea sa ne fie presedinte, sa ne duca inapoi la 1948. Vazand ca exista o mare problema in ultimii ani, in randul elevilor de a-si lua examenul de bacalaureat, care sa fim de la bun inceput intelesi, era inca de la fondarea invatamantului superior in Principate, conditia principala de admitere la Academii, el, Mister Mickey Mouse Ponta, 

Victor Ponta, premierul Romaniei


plagiatorul sef al patriei, cu scop electoral s-a gandit sa elimine necesitatea absoluta a diplomei de bacalaureat pentru admitere in invatamantul superior. 

Iata ce propun eu, ca sa scapam la fiecare 5 ani de scandalul politic la care asistam, in care romanii sunt mintiti si fraieriti, in fiecare campanie electorala pentru Cotroceni: societatea academica romana sa aduna semnaturi printr-o petitie pentru efectuarea unui referendum pentru reinstaurarea monarhiei. Campania sa spuna adevarul despre beneficiile pe care o monarhie si casa regala le pot aduce in viata unui stat, de la prestigiu, la stabilitate, prestanta. Sa facem referendumul, care datorita mai sus mentionatului Ponta, are un prag de trecere de 30%  si nu mai e de 50+1%, si sa schimbam constitutia si sa reinstauram monarhia. 

Intrebare pentru comunistul Iliescu: De ce nu l-a lasat pe Majestatea Sa, Regele Mihai sa vina in Romania, prima oara, el fiind cetatean al Romaniei, nascut in Romania. 

Sa va zic eu de ce? Ii era frica, de imaginea majestatii sale, de prestigiul sau, de puterea sa, ca ar putea veni sa ii fure puterea, ciolanul, la care el, Iliescu, ravnise foarte mult si l-a ucis pe Ceausescu pentru asta. 

Sunt ferm convins ca Romania ar avea un alt drum in viata politica europeana, ca monarhie constitutionala, decat ca republica, in care se cearta mereu pe ciolan, si politicienii nu fac nimic pentru tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu