4 mai 2017

RAZBOIUL NUCLEAR STA SA IZBUCNEASCA

Am tot auzit pana acum, cel de-al III-lea Razboi Mondial a inceput, sau e la un pas, dupa colt. S-ar putea spune ori al TREILEA RAZBOI MONDIAL sau RAZBOIUL SUPERPUTERILOR CU ARME NUCLEARE, sau simplu Razboiul Nuclear. Daca incepe un astfel de razboi, ne-am rupt-o-n fericire. TOTI!




Aliantele au fost facute, dar se pare ca se mai asteapta un jucator important, sa-si spua parerea: Rusia. E vorba de escaladarea situatiei conflictuale din Coreea, prin exercitiile pe care le face cu rachete balistice si declaratiile belicoase se pare ca supara, ingrijoareaza foarte mult pe toata lumea. Mai ales pe China. Care China s-a saturat, se pare sa ii mai tina de manuta si in brate. China s-a aliat cu America, si trag de urechi impreuna regimul de la Phenian, in ciuda tuturor disensiunilor, a concurentei si a declaratiilor intre cele doua tari, China si SUA. Si-a dat seama, China, intr-un final, ca a protejat un catel, care a devenit dulau, si vrea sa muste mana ce l-a ocrotit. Beijing-ul simte o amenintare din partea Phenianului, programul lor nuclear. Si acum zic: STOP JOC! Ati mers prea departe!

Mai mult, China a recomandat cetatenilor sai sa paraseasca de urgenta Coreea de Nord. Asta inseamna ceva, nu se dau avertismente din acestea in van. 

Privind raportul de forte, China + S.U.A. vs Coreea de Nord, la nivel nuclear, par sa inclina balanta spre prima dintre ele. Dar, avand in vedere pozitia mereu antagonista a Rusiei fata de America, ne putem astepta ca rusnacii sa intre in joc de partea Coreei. Dar, totul e relativ si, nu care cumva sa supere coreenii pe Marele URSS cu jocul lor de-a racheta nucleara, ca iese cu jale. Jale cu J mare.  

Nu inteleg de ce omenirea nu a invatat nimic din ororile celor doua razboiae mondiale, si mai ales din experienta japoneza a bombelor nucleare? In loc sa isi arunce declaratii belicoase unul altuia, ar trebui sa colaboreze, sa comunice amical in vederea gasirii unor solutii la conflicte si sa conlucreze impreuna pentru progresul omenirii si nu al distrugerii vietii pe acest pamant. 

Toata lumea va fi afectata daca Doamne fereste incep astia, mai marii sa dea cu rachete nucleare dintr-o parte in alta. Sa vezi atunci orori, statistici la decese, boli induse de radiatiile nucleare. Tot ce a fost pana acum in materie de victime ale radiatiilor, va fi doar o joaca de copii, pe langa ce va urma. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu