17 sept. 2012

Bine v-am gasit! sau un fel de in loc de Intro...

Buna ziua!, tuturor viitorilor cititori ai acestui blog. Ca orice absolvent de Istorie, ma simt atras de politica, dar nu sa o fac, ci mai mult sa o comentez, sa emit pareri. Veti spune ca romanul e bun la toate, politica, fotbal si toate restul. Dupa o vreme in care m-am tot gandit  cum sa imi numesc blogul, azi de dimineata am avut acea licarire de imaginatie, si am hotarat ca blogul sa se numeasca The ART of... POLITICS. Acest blog va dori sa fie un fel de lume politica a mea in care sa comentez evenimente de politica externa si poate de ce nu si interna.

Politica externa, sa fiu sincer, ma atrage  mai tare decat mizeria asa-zisa politica de pe malurile Dambovitei. Avem in ultima vreme conflicte militare tot mai generalizate la scara continentala in Asia:
  • conflictul dintre China si Japonia pe arhipelagul Senkaku/Diaoyu; 


  • conflictul mut si aproape iminent intre Coreea de Nord si Coreea de Sud;

  • conflictele izbucnite in lumea araba datorita noului filmulet la adresa profetului Mahomed-in Libia un ambasador SUA a fost ucis, violente avand loc si in Yemen, asupra ambasadelor SUA si atacuri asupra altor baze militare; 
  • un nou posibil conflict militar in care suntem varati de americani, in zona golfului Persic, de data, impotriva Iranului; 
  • avem inca Afganistan, ca si conflict militar, pe capul  nostru, si vor mai veni si altele, veti vedea, desi liderul retelei teroriste, Al-Qaeda, Osama bin Laden a fost lichidat din schema; 

  • criza economica in care am fost varati dupa parerea mea tot de mult iubitul si apreciatul Uncle Sam, in momentul cand a virat cele 700 de miliarde de dolari pentru Aparare, in timpul mandatului Bush, din dorinta de a face pe politistul planetar.  
  • criza zonei Euro, care tremura ca o frunza, tari care pareau foarte stabile pe pozitii s-au prabusit: Grecia a fost prima, si a cazut cel mai tare; au urmat-o pe rand Irlanda, Italia, Spania. Pe cand parea ca atotputernica Germanie s-a plictisit sa tot fie de una singura cea care mentine pornit motorul Uniunii Europene, si vrea s-o lase mai moale, iata ca a venit cu propunerea de a salva mult-infricosata zona euro de sub amenintarea colapsului; 

  • am avut si o Africa in teroarea, in primavara araba, regimuri care pareau de neschimbat, si batute in cuie au picat. Toata nebunia a inceput in Egipt unde regimul Mubarak a fost inlaturat cu violente de strada si sange; a urmat apoi Libia lui Ghaddafi, care nu a vrut nicicum sa cedeze putere, si pana la urma prin interventia NATO, regimul Ghaddafi a fost inlaturat. Nici orientul Mijlociu nu a scapat de aceasta fiebere sociala, mai nou, Siria e victima unei incercari de rasturnare de regim. Traim o lume nebuna, chiar foarte nebuna! 

  • am scapat de doi conducatori tiranici, (unul mort de moarte buna-Kim Jong Il, iscand o isterie nationala, si unul ucis de insurgenti-Ghadaffi), al treilea e pe patul de spital-Mubarak si un altul, neexperimnetat a pus mana pe friiele puterii-Kim Jong Um in Coreea de Nord. 
In eventualitatea in care se va isca un conflict mondial, intre SUA si aliati, pe de o parte, si Iran pe de alta parte, in ajutorul Iranului, i-ar sari cu siguranta, Coreea de Nord, China si poate si Rusia, avand in vedere ca se stie ca rusii au un dinte cu americanii de impartit. Vom avea un conflict i care toate aceste puteri vor tine degetul pe butonul nuclear, si cine apasa primul sau de mai multe ori mai cu spor, se va incorona ca si castigator, stergand de pe fata pamantului orice forma de viata.

Pe planul politicii interne, la nivel de Dambovita, avem o tara aspiranta la intrarea in spatiul Schengen, dar cu o vadita criza politica, venita vlaguita dupa un referendum esuat, o tara condusa de un premier plagiator, un fost presedinte interimar chiulangiu, si santaje politice si chiuluri din Parlament, grupa mare. Interesul poarta fesul si fiecare nu doreste decat atingerea scopului sau personal, nepansau-i de nimic, furand cat se poate. Ca tot am ajuns la capitolul furaciuni, "distinsul" Adrian Nastase a fost condamnat la inchisoare pe doi ani, si a si incercat sa se sinucida, in mod onorabil, chipurile.

Sa nu uitam ca in iarna acestui an vom avea alegeri parlamentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu