13 ian. 2021

Tinutul Secuiesc, intre A FI sau A NU FI!

Buna ziua si in primul rand, La multi ani!, cu multa sanatate, tuturor cititorilor blog-ului meu. 

Revin in acest nou an, 2021, cu postari din aria politica. Azi, 13.01.2021, am citit un articol pe ziare.com , pe tema ce suscita foarte mult populatia, mai ales cea din judetele vizate a Tinutului Secuiesc. Acesta

Nu siu de ce liderii UDMR vin mereu cu aceeasi ciorba reincalzita si altfel aruncata in blid a Tinutului Secuiesc, cand exista o decizie definitiva a Curtii de Apel din Targu Mures, din iulie 2015, atentie!, care spune că „Tinutul Secuiesc nu exista” (aici referindu-se la forma de administrare teritoriala). 

Vezi aici: 

1. https://adevarul.ro/ ;

2. https://www.hotnews.ro/ ;

3. https://www.mediafax.ro/ . 

Toate aceste link-uri, 3 la numar vorbesc despre aceeasi decizie, care este DEFINITIVA. ATENTIE! Pe langa aceasta decizie judecatoresca, pana si Uniunea Europeana a comentat la acea vreme ideea, motivand ca „crearea unei regiuni dupa criterii etnice nu ar trebui sa se intample in Uniunea Europeana”. Deci, orice propunere ulterioara de infiintare a Tinutului Secuiesc ar trebui respinsa automat, in baza deciziei Curtii de Apel din Targu Mureș, prezentata in cele 3 link-uri, din iulie 2015.

Da, Romania are nevoie de reforma administrativa, care sa implementeze cerintele europene, si la care capitol suntem deficitari, foarte ramasi in urma. Astfel, Romania ar trebui sa fie impartita in cele 8 regiuni de dezvoltare: 

1. Bucuresti-Ilfov

2. Centru, cu judetele: Mures, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna;

3.Nord-Vest sau Crisana, cu judetele: Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj;

4. Vest sau Banat, cu judetele: Aras, Timis, Hunedoara, Caras-Severin; 

5. Sud-Vest sau Oltenia, cu judetele: Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt;

6. Sud sau Muntenia: Prahova, Arges, Dambovita, Calarasi, Ialomita, Teleorman;

7. Nord-Est sau Moldova de Nord: Suceava, Neamt, Botosani, Iasi, Bacau, Vaslui;

8. Sud-Est sau Moldova de Sud: Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, si Comstanta. 


          sursa hartii: http://www.cniptmoldovanoua.ro/harta-regiuni-romania/ 

Cele opt regiuni ar trebui infiintate pentru a putea absorbi individual, fiecare in parte, fonduri europene pentru dezvoltarea lor proprie, si nu ar trebui ca  principiul de impartire a unui teritoriu, sa fie cel pe criterii etnice. Regiunile au fost formate dupa criteriul vecinatatii si asezarii pe harta administrativa a Romaniei. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu