19 dec. 2012

Ponta n-ar trebui trebui sa fie prim-ministru

Buna dimineata!, dragi cititori. Au trecut alegerile parlamentare de 10 zile, si au fost desemnati castigatorii: USL 58,63% vs 16.50% ARD. Domnul presedinte Traian Basescu



trebuie sa aleaga prim-ministru, si face iar greseala, de a-l numi pe Ponta ca premier. USL si-a exprimat clar pozitia ca daca ei castiga alegerile, nominalizarea pentru premier va fi Ponta. Daca Ponta nu va fi premier, atunci USL va incepe inca o campanie de suspendare a lui Basescu. Insa exista cateva mici probleme.



Domnul Ponta a scapat cu un uz de fals intalectual si un plagiat, care e furt intelectual (adica furi munca intelectuala a unui sau a mai multor oameni) fara sa primeasca nici o avertizare.

Hai sa facem o analogie: sunt student, sa zicem, copiez la un examen sau plagiez lucrarea de licenta, ma trezesc cu un dosar penal de toata frumusetea, plus putina racoare (puscarie), intre 2 luni si 5 ani plus o amenda intre 200.000 si 3.000.000 RON ca data viitoare sa ma gandesc mai bine daca vreau sa fur munca sau ceea ce a gandit alt om. Mister Ponta, scapa basma curata, cu titlul de doctor in buzunarel, plus mai raspunde obraznic cand i se aduce aminte de acel caz, cand trebuia sa faca pasul in spate si sa lase un alt "CINSTIT" de-al lui.. Colac peste pupaza, Constitutia Romaniei spune clar la art. 109, litera a, spune clar ca un ministru dat in judecata isi pierde functia. Domnul Basescu putea scapa de povara, ocara si problemele create de domnul Ponta, cerandu-i demisia, si cerand organelor abilitate sa se autosesizeze in cazul plagiatului si a falsului din CV.

Daca totul ar fi fost cum trebuia sa fie intr-un stat de drept, pe care multi il proclama, dar care nu exista, domnul Ponta trebuia sa-si dea demisia cand a existat suspiciunea de plagiat. Plus trebuia trimis in judecata pentru furt intelectual, si depus la Jilava, cu mandat de cel putin 5 ani, iar beneficiile banesti ce le-a primit de pe urma titlului de doctor, inapoiate cu dobanda de 40%. Si iata asa, domnul Ponta, nu se mai alegea cu un mandat de parlamentar, nici de premier, ci poate sef de celula, sau in cel mai bun caz sef de matura, 26 de ore din 24. Asta ar fi trebuit sa pateasca domnul Ponta, nu sa vina sa ne ranjeasca noua si sa fie obraznic, cand a fost intrebat de plagiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu