20 nov. 2012

PNL macinat de lupta interna pentru putere

Partidul National Liberal, membru al aliantei USL, condus de "distinsul"  domn Antonescu, se afla in mijlocul unei lupte interne pentru puter, si risca sa se scindeze. Exista o noua aripa, aripa Tariceanu, care de la propunerea intrarii  lui Becali in PNL, a strambat din nas si a facut nasuri, neconvenindu-i primirea acestuia din urma in randurile liberalilor.

Asa-i ca v-a fost dor de dumnealui? De domnul Tariceanu. Hai spuneti-o pe aia cinstita, nu va ascundeti dupa deget. Premierul care ne anunta ca, citez: "Economia duduie!" vrea sa dea o lovitura de partid in randurile PNL, sa lanseze unda de soc si sa-l mazileasca pe fostul presedinte interimar al Romaniei, pe actualul presedinte al PNL, Crin cel Adormit, care face greseli dupa greseli, din dorinta de a mai curata imaginea partidului.

Crin Antonescu 
Calin Popescu Tariceanu














Printre altele s-a stipulat ca domnul Tariceanu ar dori sa-l rastoarne din functie pe domnul Antonescu, iar recent s-a pus problema in felul urmator: "Daca Tariceanu va fi numit premier, dupa alegerile de la 9 decembrie (domnului Basescu ii sta in gat deja Ponta

Victor Ponta
cu greselile ce le face: plagiat, falsul in CV, lupta proasta si fara sens pentru reprezentarea Romaniei in forurile europene), el va fi exclus din partid, iar Basescu va fi schimbat din functia de presedinte. Dar ce presedinte cu scaun la cap si-ar dori pentru imaginea tarii un premier cu antecedentele lui Victor cel Mincinos (cel cu doua discursuri: unul pro-european la Bruxelles si unul anti-european la Bucuresti) sau Victor cel Plagiator. Trebuie sa fii sarit de pe fix cu vreo 3600 de grade, sa repeti aceeasi greseala. Asadar, presedintele, vrand-nevrand ar trebui sa-si caute o alta persoana pentru postul de premier daca va castiga USL alegerile de la 9 decembrie.

Parerea mea e ca daca ii iese miscarea de mazilire lui Tariceanu s-ar putea sa asistam si la ruperea atat de neobisnuitei uniuni sau aliante USL. Sa facem un joc de imaginatie: Dar oare PNL sub conducerea lui Tariceanu, s-ar orienta sa dea mana cu partidul de dreapta, PDL sau cu alianta acestuia, ARD? Ar fi interesant, ca dupa 4 ani in care PNL si PDL s-au certat si s-au scuipat, sa se impace si sa se tuce pe obraji, ca fratii de orientare politica ce sunt, sau ar trebui sa fie, teoretic.

Dupa cum stiti, si va dati seama, doar in Romania se poate intampla ca un partid de stanga, PSD sa faca o alianta cu un partid de dreapta, PNL. Dar ce vorbesc eu aici de doctrine politice, cand politica in Romania in ultimii 20 de ani a fost doar un cover pentru oameni parveniti, spagari, mincinosi, hoti si asa mai departe. Politicieni romani nici nu cunosc doctrinele politice, s-au dus acolo cu un singur scop: imbogatire.

Mi-ar placea sa-i pot vedea pe toti parlamentarii la DNA la sfarsitul mandatului sa explice averile ce le-au facut si ce au facut in astia 4 ani, cat au avut mandat: cate legi au propus, amendamente, cate voturi au avut, cate prezente in Parlament au avut in 4 ani. Ar fi interesant de aflat sa vedem unde s-au dus banii publici.


surse foto:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Crin_Antonescu - Crin Antonescu
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Wiki_ponta.jpg - Victor Ponta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu