Se apropie cu pasi repezi ziua de 9 decembrie, si incep sa ma gandesc cu mare infrigurare ce ne va mai astepta.
De-bia s-a terminat circul si mascarada referendumului din iulie de la sfarsit, dupa mai bine de o luna jumatate, si Dan Voiculescu propune un nou referendum pentru demiterea lui Traian Basescu, odata cu alegerile parlamentare.
Nu ii este de ajuns acestui om ca controleaza din umbra coalitia USL, trebuie sa le imbuib capul cu prostii mereu. Am trecut deja prin doua referendumuri de demitere a lui Basescu si ambele au avut rezultat negativ. Singurul referendum la care voi participa va fi acela cu intrebarea: Doriti ca Romania sa se intoarca la forma de guvernare monarhie constitutionala? sau orice intrebare ce contine acest termen: monarhie. Acolo voi raspunde cu mare drag si apasat, DA.
Pana atunci, toate referendumurile astea cacacioase, cu demitere de presedinte ma lasa rece si nu ma intereseaza. Si referendumurile astea doua ratate, cine le plateste? Noi, poporul sau voi ar trebui sa le platiti, cine le-a initiat?
Si sa va spun de ce as spune un DA mare monarhiei:
- in perioada monarhiei, 1881-1947, dar incepand cu 1866, de cand e adus principele Carol I de Hohenzollern-Siegmaringen, Romania cunoaste cea mai prospera perioada perioada din istoria asta, atat pe plan cultural, cat si social, politic, diplomatic.
- monarhia este singura care poate salva Romania din groapa cu gunoai, sa nu spun maik urat, cacat, in care ne afundam tot mai adanc. Prin reinstaurea monarhiei, se reface un echilibru la cap, la cel mai inalt nivel, prin sensul ca se instaureaza o stabilitate ce nu se schimba mereu la 4-5 ani, iar lupta murdara pentru ciolanul asta, presedentia Romaniei dispare. va ramane doar lupta pentru Parlament, care poate fi si bicameral, insa cu restrangerea din beneficiile pe care le detin parlamentarii, si cu obligativitatea prezentiei lor zilnice in salile de sedinte.
- ar trebui instaurata acea rotativa parlamentara, care exista si in perioada antebelica, prin care primul-ministru sa fie desemnat prin rotatie, odata de la un partid, odata de la altul, iar daca nu isi face bine treaba, sa fie demis si judecat pentru tradare nationala, nu si-a facut treaba sa apere interesele tarii, ci ale lui personale.
Bineinteles, ca toate acestea nu sunt realizabile. Am trait aproape 50 de ani sub comunisti, comunisti care au avut grija sa denigreze monarhia, ca forma de guvernare, au avut grija sa lichideze toata elita p care perioada interbelica o crease, de la cea politica, la cea culturala, religioasa, iar recent, cel care la inceput se declara, la inceput adept al monarhiei, a dat inapoi si a inceput sa improste cu noroi, familia regala si pe Alteta Sa Regala, numindu-l pe acesta tradator.
Dar aceasta deocamdata este o utopie, asa ca hai sa ne reintoarcem pe plaiurile mioritice reale si sa vedem cu ce mizerie ne confruntam. Am vazut ieri la stiri ca multi artisti se pregatesc de intrarea in politica: dna Prodan, mama celebrei Ana Maria prodan, Mihai de la Hi-Q si un artist din trupa Sistem, pe langa altii. Sunt curios cum isi vor pregati speech-urile electorale, ce vor promite oamenilor ca sa fie alesi. Si daca vor fi alesi, ce initiative de legi vor avea, cate cuvantari vor tine de la tribuna in anii mandatului.
Asta e cea mai mare problema cu care se confrunta clasa politica din Romania.
- se lauda cu un pseudo-evergetism, adica dau produse alimentare sau nu numai, si reusesc sa cumpere voturile, dar acele produse nu sunt platite de ei personal, ci de partid;
- daca sunt alesi, marea majoritate a celor care ar trebui sa ne reprezinte in Parlament, chiulesc cu lunile din Parlament, primesc bani grei pe asta, si au o gramada de beneficii: combustibil gratis, cazare la hoteluri de lux in Bucuresti, masina de serviciu, logistica de serviciu: laptop, telefon, imprimanta, si toate acelea;
- 95% dintre parlamentari nu iau cuvantul o singura data in Parlament, intr-o sesiune parlamentara; poate sunt prea timizi, le e frica de bau-bau. Prefera sa doarma, sa citeasca, sa se scarpine in nas, sa vizioneze filmulete porno, sa voteze unu pentru 5.
Avem un duel la scara mare, intre doua aliante si unul la scara mica. Cel la scare mare e pentru optinerea majoritatii parlamentare, va fi o lupta oarba intre USL, in coltul albastru, format din Partidul Social Democrat, Partidul National Liberal si Partidul Conservator si ARD, format din Partidul Democrat-Liberal, Partidul National Taranesc-Crestin Democrat si Forta Civica, in coltul rosu.
Vom avea un duel pe cinste intre actualul premier, Victor Ponta din partea USL si Dan Diaconescu din partea PP-DD.
Apoi, dintre persoanele care par ca si reintegrate in parlament, sunt dl. Dragnea din partea USL, de la Teleorman, ar putea fi dna Udrea la Roman, de la ARD in Neamt.Si sa nu uitam pe minoritarii maghiari, fie ei din Partidul Civic Maghiar sau din Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania (UDMR), care dupa 1989, au fost mereu la conducere, in fiecare barca. De ce se temeau ei cel mai mult, a fost votul uninominal pur, fiecare candidand singur, pe propria lui barba, in colegiu, si nu pe lista.
Vom auzi cum se vor injura si denigra unul pe altul in emisiunile in caere se va latra, dintr-o parte a celeilalte mesei, pe programe electoral, ca eu voi face asta, ba nu, eu voi face cealalta, acuzatii de copiere de programe, stiu de ce ma copiezi pe mine, asta vreau s-o fac eu. As prefera sa stau departe de media in campania electorala, dar nu ma pot abtine, din moment ce mi-am deschis acest blog cu comentarii politice, unde trebuie sa comentez tot ce nu-mi convine.
Va voi tine la curent cu ineptiile, mizeriile, sloganele, programele partidelor si lupta acerba pentru conducerea Romaniei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu